Alegerea pernei potrivite

Alegerea unei perne nu este o misiune tocmai usoara, deoarece pe piata exista o multitudine de modele disponibile. Pentru a oferi o odihna placuta, perna trebuie sa indeplineasca mai multe conditii, in functie de fiecare persoana in parte. Printre lucrurile de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti o perna se numara: pozitia in care dormiti cel mai frecvent, forma pernei si tipul de material folosit pentru husa si umplutura si, eventual, de posibilele probleme medicale pe care le aveti, printre care se numara si alergiile.

Perna Othello Pearl din microfibra si fibra siliconica 50x70

Alegerea pernei in functie de materialul si umplutura acesteia
In primul rand se pune intrebarea daca perna sa fie din materiale sintetice sau materiale naturale. Pe piata se gasesc numeroase tipuri de umpluturi. Exista perne cu puf de gasca, perne cu pene si puf de gasca precum si perne cu umplutura din fibre, microfibre, latex sau spuma. Pentru persoanele alergice se gasesc, la fel ca si in cazul pilotelor, perne hipoalergice.

O perna hipoalergica trebuie sa fie rezistenta la acarieni, sa permita o circulatie a aerului buna, sa mentina o umiditate scazuta, pentru a nu favoriza dezvoltarea bacteriilor si sa permita spalarea la temperaturi ridicate. Pernele cu puf, pene sau amestec de puf si pene de gasca sunt mai putin recomandate persoanelor alergice, deoarece aceste tipuri de umplutura favorizieaza devoltarea acarienilor si nu pot fi spalate la temperaturi mari pentru a-i distruge. Pe de alta parte, umpluturile realizate din fibre naturale permit o aerisire buna si absorb umiditatea, fiind recomandate persoanelor care transpira mult in timpul somnului.

Perna cu puf si pene de gascaO solutie buna sunt si pernele umplute cu spuma sau latex, aceste materiale ofera protectie impotriva acarienilor si permit modificare pernei in functie de forma corpului si chiar in functie de temperatura acestuia. Aceste tipuri de umplutura sunt recomandate in general persoanelor care prefera pernele mai groase si mai dure si care obisnuiesc sa doarma cu perna in brate.

Pernele din materiale sintetice, precum microfibrele sau fibrele siliconice au si ele destule avantaje. Microfibrele realizate din poliester ofera o circulatie buna a aerului, sunt rezistente la acarieni si pot fi spalate la temperaturi inalte, fiind rezistente si se uzeaza greu. Pernele umplute cu materiale sintetice sunt usoare si ofera un confort foarte bun.

Perna Minet - organica Memory Latex natur forma normala 64x45x14

Alegerea pernei in functie de pozitia in care dormiti
Daca obisnuiti sa dormiti pe spate aveti nevoie de o perna care sa nu fie nici foarte elastica, nici foarte dura care sa se adapteze foarte bine in functie de forma corpului. Perna trebuie sa va sprijine capul si umerii si sa va mentina coloana intr-un mod corespunzator. De asemenea, aveti nevoie de o perna flexibila si daca obisnuiti sa va schimbati des pozitia in timpul somnului. Daca obisnuiti sa dormiti pe o parte este recomandat sa folositi o perna mai dura si mai groasa pentru a va sustine gatul si capul corect, iar daca obisnuiti sa dormiti pe burta aveti nevoie, dimpotriva, de o perna subtire si moale, pentru a va mentine coloana intr-o pozitie corecta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *