Lenjerii pat

Asternuturi din bumbac vs lana

Alegerea lenjeriei de pat este cu siguranta o optiune personala, noi nu putem sa va influentam, insa putem sa va dam informatiile de care aveti nevoie pentru a alege o lenjerie de pat care sa se potrivesca perfect cerintelor voastre, fie ca e vorba de cat e de calduroasa, cat e de usor de intretinut sau depozitat. Cand vine vorba de confort in timpul somnului, numai tu stii ce isi doresti cu adevarat si spre norocul nostru, lenjeriile de pat moderne se gasesc in tot felul de materiale, in toata paleta de culori si modele, de la satin la matase, de la materiale naturale la polyester, dar doua dintre cele mai populare materiale pentru lenjeria de pat au fost, inca din cele mai vechi timpuri si au ramas in continuare si in cazul lenjeriei de pat moderne, lana si bumbacul. Avand la baza materiale naturale, ambele variante de lenjerie de pat sunt foarte frumoase, confortabile si potrivite chiar si pentru cei care sunt eco-friendly si aleg materiale bio.

Asternuturi din lana

In ceea ce priveste confortul, atat bumbacul cat si lana ofera un anumit grad de confort. Lana este unul dintre cele mai calduroase materiale, dar in functie de calitatea lanii si a modului de prelucrare, poate fi mai intepatoare si dura in contact cu pielea. In comparatie cu lana, bumbacul este mai putin calduros, insa este mult mai fin si poate fi testul chiar impreuna cu matasea, pentru a face un bumbac satinat, care este incredibil de placut la atingere si potrivit pentru cele mai sensibile tipuri de piele, cum ar fi pielea bebelusilor. In general, cumparatorii prefera sa aleaga bumbacul pentru lenjerii de pat, fete de perna sau pilota si sa pastreze lana pentru paturi si cuverturi.

Lenjerii pat

In ceea ce priveste aspectul, nu trebuie sa va faceti griji, producatorii de textile fac tesaturi frumoase si modele deosebite atat din lana cat si din bumbac, deci sigur veti gasi o lenjerie de pat care sa se potriveasca gusturilor voastre. In general insa, tesaturile pe baza de lana au un aspect mai rustic, in timp ce bumbacul este mai versatil si este folosit de la lenjeria de pat traditionala si pana la cele mai moderne modele. Dar, daca nu va place aspectul lanii, puteti sa faceti un compromis: patura din lana poate fi imbracata intr-o lenjerie de bumbac, astfel va puteti bucura de caldura oferita de lana si de ambalajul frumos si fin oferit de bumbac.

Lenjerie de pat

Diferenta de pret dintr lana si bumbac este una variabila. In general, lana este mai sucmpa decat bumbacul, insa depinde foarte mult de tipul de lana si tipul de bumbac, de exemplu, o lana de foarte buna calitate poate avea acelasi pret ca si un bumbac de foarte buna calitate, cum este bumbacul egiptean. Lenjeria de pat din bumbac comun va fi insa mai ieftina decat lenjeria de pat din lana. Atat lana cat si bumbacul sunt materiale foarte rezistente in timp, in special daca sunt tesaturi de calitate si ingrijite corespunzator. O lenjerie de pat din lana poate rezista chiar si o viata intreaga. Bumbacul se uzeaza mai repede decat lana, iar semnele de uzura si imbatranire sunt mai vizibile decat in cazul lanii. Lenjeria de pat dintr-un bumbac cu fibra lunga, tesut strans si spalat dupa instructiunile producatorului poate insa sa dureze decenii.

Lenjerii de pat

La capitolul ingrijire, bumbacul castiga detasat: majoritatea lenjeriilor de pat din bumbac se spala usor, la masina de spalat obisnuita si se pot usca atat pe sfoara cat si in uscatorul automat. Articolele din lana trebuie de cele mai multe ori curatate la spalatorie sau spalate in apa foarte rece, manual. Uscarea trebuie facuta numai prin atarnare, pentru ca materialul sa nu intre la apa. Chiar daca si lana si bumbacul tind sa se scamoseze in timp, acest lucru poate fi evitat in cazul lenjeriei de pat din bumbac, dar lana se scamoseaza in mod natural si aceasta tendinta ii schimba aspectul in timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *