Lenjerii de pat

Beneficiile lenjeriei din bumbac

Oferta pietei in ceea ce priveste lenjeria de pat si prosoapele este foarte vasta. Fara a stii exact ceea ce sa alegem, noi, consumatorii, putem ajunge sa cumparam lenjerie de pat sau prosoape de calitate inferioara, in loc sa ne bucuram de luxul si confortul oferit de lenjeria de pat si prosoapele nu doar foarte fine si placute la atingere, dar si foarte durabile in timp. Daca o lenjerie de pat este din bumbac 100%, nu inseamna implicit ca este o lenjerie de pat de calitate, pentru ca tipurile de bumbac difera foarte mult. Diferenta intre tipurile de bumbac se simt cel mai mult in cazul lenjeriei de pat, de la prima atingere si pana la modul in care lenjeria se complorta la utilizarea zilnica si la spalarile frecvente. Daca urmariti cu atentie etichetele produselor si sunteti cu adevarat informati, veti putea alege intelept si veti face diferenta intre o lenjerie de calitate si una de calitate inferioara.

Lenjerii pat

Prosoapele si lenjeria de pat din bumbac 100% au mai multe avantaje, primul si cel mai important, care se vede cu ochiul liber si se simte de la prima atingere este moliciunea materialului. Prin simpla atingere, cumparatorul isi poate da seama ca prosoapele din bumbac natural sunt mult mai suple si mai fine la atingere decat cele dintr-un amestec de bumbac natural si fibre sintetice. Al doilea avantaj este durabilitatea lenjeriei de pat din bumbac. Spre deosebire de lenjeria de pat din amestec de fibre, asternuturile din bumbac sunt mult mai durabile, rezista la spalari repetate, si mai mult, devin mai moi cu fiecare spalare. Lenjeria de pat dintr-un amestec de bumbac si poliester tinde sa se scamoseze in timp datorita spalarii so folosirii.

Lenjerii de pat

Un al treilea avantaj este faptul ca lenjeria din bumbac permite pielii sa respire. Asternuturile din bumbac 100% permit aerului sa circule prin spatiul dintre fibre si implicit temperatura corpului se va regla de la sine in timpul somnului. Lenjeria de pat din amestec de bumbac si poliester tinde sa retina caldura in timpul somnului, ducand astfel la supraincalzire si disconfort in timpul somnului: ne incalzim prea tare, ne descoperim, apoi ne este rece si trebuie sa ne acoperim la loc. Somnul nu mai este lin si diferentele de temperatura in timpul somnului pot duce la raceli frecvente. Chiar daca lenjeria de pat din amestec de bumbac nu se sifoneaza la fel de repede ca si cea din bumbac 100%, e mai bine sa ne confruntam cu cateva cute si sa ne putem bucura de avantajele oferite de o lenjerie din bumbac de calitate.

Lenjerie de pat

In cazul prosoapelor aceste chestiuni sunt mai putin evidente decat in cazul unei lenjerii de pat, dar avantajul principal al prosoapelor din bumbac 100% il reprezinta faptul ca sunt mult mai absorbante decat prosoapele care contin si fibre sintetice. In plus, aceste prosoape din bumbac (si bineinteles, in functie de tipul de bumbac folosit sunt considerate mai de calitate) sunt mai fine la atingere si la fel ca si lenjeria de pat, sunt mult mai durabile. Cand sunteti pusi in postura de a alege intr-un prosop din bumbac 100% si unul dintr-o combinatie de 60% bumbac si 40% poliester, alegeti mereu prosopul de bumbac, asigurandu-va insa ca bumbacul folosit este unul de calitate, cum ar fi bumbac egiptean sau pima. Chiar daca diferenta de pret este simtitoare, avantajele oferite de lenjeria de pat si
prosoapele din bumbac merita efortul financiar.

Lenjerie bumbac

Bumbacul normal, cel care este indicat pe etichete prin sintagma “10% bumbac”, in ciuda faptului ca ocupa o treapta inferioara in piramida bumbacului, ofera un confort deosebit. Superior lui sunt bumbacul egiptean, cu fibra lunga si bumbacul Pima, care are le fel o fibra foarte lunga si o tesatura din 100% bumbac Pima se va numi Supima. Toate acestea sunt descrise pe etichetele produselor, tot ce trebuie sa facem este sa le citim cu atentie pentru a fi siguri ca am ales in cunostina de cauza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *