Lenjerii de pat

Bumbac supima vs bumbac egiptean

Alegerea lenjeriei de pat perfecte implica mult mai multe lucruri decat alegerea unui model sau a unei culori. In ultimii ani oamenii au inceput sa se intereseze mai bine inainte de a face cumparaturi si in cazul lenjeriei de pat urmaresc materialul, desimea firelor din tesatura si fibrele folosite in tesatura. Cand e vorba de lenjerie de pat de lux, se vorbeste despre doua tipuri: lenjerie de pat din bumbac egiptean si lenjerie de pat din bumbac supima. Ambele sunt considerate tipuri de bumbac de inalta calitate insa difera in ceea ce priveste locul unde sunt produse si fibrele folosite.

Lenjerii de pat

Contrar credintei comune, Supima nu este un tip de bumbac ci este o marca inregistrata a Asociatiei Supima din Statele Unite. Numele Supima vine de la Superior Pima si se refera la bumbacul Pima, un tip de bumbac denumit dupa indienii Pima si care are o fibra foarte lunga. Asociatia Supima promoveaza lenjerie de pat si alte materiale textile facute din bumbac 100% Pima American. Chiar daca bumbacul egiptean a aparut primul, bumbacul Pima a devenit popular in Statele Unite in anii 1700, in sud-estul Statelor Unite. La inceput, bumbacul American a fost incrucisat cu cel egiptean pentru a produce o calitate mai buna a fibrelor. In secolul 20, bumbacul Pima a devenit tot mai raspandit, calitatea lui fiind unsa superioara si in timp s-a dezvoltat ceea ce cunoastem acum ca fiind bumbacul Supima.

Lenjerie de pat

Bumbacul Pima se cultiva in principal in Statele Unite, dar si in tari ca Peru, Israel sau Australia, care sunt exportatori majori pentru America, nefiind producatori de lenjerie de pat din bumbac Pima. Desi Egiptul este unul dintre cei mai importanti producatori de bumbac de inalta calitate, exporta foarte putin, bumbacul egiptean care este exportat fiind unul de o calitate inferioara fata de cel pentru consum intern. Insa nu toate produsele etichetate ca bumbac egiptean sau Pima garanteaza calitatea bumbacului. Aceste etichete indica locul si modelitatea de tesere, nu si fibrele folosite. Trebuie sa va orientati si in functie de producator sau desimea firelor in tesatura insa e bine de stiut ca Supima inseamna o lenjerie de pat din 100% bumbac Pima de cea mai buna calitate.

Lenjerii pat

Daca bumbacul este cultivat in egipt, automat este bumbac egiptean, insa asta nu garanteaza ca este un bumbac de inalta calitate, cu fibre lungi. Bumbacul egiptean cu fibra lunga este unul dintre cele mai fine si puternice fibre de bumbac din lume. Cand alegeti lenjerie de pat din bumbac egiptea, asigurati-va ca o cumparati pe cea autentica. Asternuturile, prosoapele si alte textile pot fi facute din bumbac pima insa numai cele cu sigla Supima sunt cele de inalta calitate. Aceasta distinctie se face si in vazul lenjeriei de pat din bumbac egiptean, asa ca urmariti pe ambalajul produsului sigla Egyptian Cotton, o planta alba de bumbac in centrul unei piramide inchise la culoare.

Lenjerie de pat din bumbac

Lenjeria de pat si prosoapele Supima sau bumbac egiptean sunt mai scumpe in functie de producator, modelul folosit, culoare sau dimensiune. Puteti gasi insa lenjerie de pat de lux la preturi foarte acceptabile daca urmariti soldurile din magazine. In general, cumparaturile online in cazul lenjeriei de pat va dau posibilitatea de a gasi produse foarte bune la preturi foarte mici. Puteti sa mergeti in magazine pentru a atinge lenjeria si a va face o parere asupra modelului si culorii, dupa care sa cautati modelul respectiv pe internet, unde aveti mai multe posibilitati de a gasi aceeasi lenjerie de pat la un pret mult mai mic decat cel din magazin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *