Perna cu umplutura sintetica

Ce material de umplutura pentru perna sa alegem?

 

Alegerea pernei tine, mai mult, de preferintele personale decat de aspectul sau modernitatea acesteia. Daca in privinta dimensiunii nu este atat de dificil sa facem o alegere, atunci cand vine vorba despre materialul de umplutura al acesteia, lucrurile se complica, deoarece ni se deschid in fata o multitudine de posibilitati. Aspectul direct influentat este gradul de confort oferit, prin densitatea si implicit, inaltimea materialului folosit.

Perna cu umplutura sinteticaDe departe, cele mai confortabile perne sunt cele care au materiale naturale ca si umplutura. In aceasta categorie intra puful sau penele, insa ele nu pot fi folosite de catre persoanele care prezinta anumite alergii la aceste doua componente. De asemenea, ele au un pret mai ridicat. Exista si acele perne care au o combinatie de pene si puf in interiorul lor, acesta din urma fiind impartit in doua, astfel incat, veti putea alege daca doriti o perna mai moale sau mai tare.

Pilota si perna din puf si pene de gasca

Pernele de puf sunt mult mai moi. Cea mai buna calitate este oferita de catre puful de gasca. Totusi, ele nu sunt recomandate celor care nu au rabdare sa le acorde atentie, deoarece ele trebuiesc rearanjate periodic. Daca doriti ceva mai flexibil, puteti opta pentru perne umplute cu pene, acestea fiind de asemenea la cel mai inalt grad de calitate pe care il puteti obtine. Pentru a preveni aparitia acarienilor, perna de pene trebuie uscata periodic intr-un uscator. Combinatia de pene si puf este o alternativa practica, daca nu v-ati decis ce sa alegeti.

Exista si perne umplute cu material sintetic sau cu polyester. In cazul acestora gama este mult mai mare, de la pernele moi si joase, pana la cele inalte si tari. Daca sunteti alergic la puf, fibrele sintetice sunt o alegere buna pentru perne hipoalergice. Polyesterul, fiind un material elastic, poate fi usor de comparat cu puful, astfel incat senzatia sa nu difera cu mult. De asemenea, ele au o durabilitate ridicata si un pret scazut. Pernele din latex confortabile si 100% naturale, ele fiind garantate sa-si mentina tuseul si forma, fara sa scada sau sa prezinte urme de folosire. De asemenea latex-ul organic reduce si elimina punctele de presiune pentru ca se muleaza dupa forma corpului. Un alt tip de perna hipoalergenica este cea facuta din cauciuc buretos, insa aceasta are o durabilitate mai scazuta.

Perna Othello Pearl

In ultimii ani, au aparut pe piata si perne care sa aiba drept material de umplutura flori naturale, precum musetelul sau pastaile de hrisca, acestea avand efecte benefice asupra psihicului, insa sunt destul de inconfortabile in ceea ce priveste moliciunea, dar si din cauza zgomotului produs atunci cand va miscati. Un alt inconvenient este ca sunt greu de procurat si au un pret destul de ridicat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *