Lenjerie de pat ranforce Dilios Spring alb 2 persoane

Cum sa intretii lenjeria de pat

Lenjeria de pat este importanta in viata de zi cu zi si poate avea viata lunga atata timp cat o ingrijesti corespunzator. Pentru a o avea cat mai mult timp posibil, este necesar sa respecti instructiunile de pe eticheta, fara a depasi temperatura apei de spalare sau pe cea a fierului de calcat. Fie ca este din fibre naturale sau sintetice, trebuie sa ii acorzi o atentie mai deosebita, pentru a un ramane fara lenjeria proaspat achizitionata dupa primele spalari.

Lenjerie de pat ranforce Dilios Palette oranj 2 persoaneDaca in vremurile de demult mama folosea clor pentru a scoate petele si un alb imaculat, in zilele noastre se gasesc inalbitori ce pot fi pusi doar pe partea patata, fara a decolora fibra. Inalbitorii patrund adanc in fibra, subtiind-o, ceea ce duce la rupere. Inalbitorii puternici contin hipoclorit de sodiu, o substanta puternica ce este folosita in dezinfectarea piscinelor si in inlaturarea mucegaiului din locuinta.

O alternativa sunt inalbitorii bio, ce nu contin clor, fosfati, ingrediente de petrol sau parfum, special creati pentru a proteja tesatura si natura. Pentru dezinfectare mai poti folosi otet sau bicarbonat de sodiu. Aceste ingrediente au acelasi efect dat de dezinfectantii chimici ce pot intra in piele sau pot fi respirati.

Lenjerie de pat de lux Valeron bumbac si in Melange naturTemperatura apei este si ea importanta si trebuie folosita in functie de materialul din care este facuta lenjeria de pat. Daca este o lenjerie de pat din in, aceasta are fibra mai groasa si ar trebui prespalata, sa nu fie stoarsa la masina de spalat si in niciun caz sa nu folosesti clor sau alt gen de inalbitori. Fibra este una speciala si poate fi distrusa prin astfel de procedee.

Daca este fabricata din bumbac, atunci poti folosi temperaturi ridicate si stoarcere, deoarece fibra este puternica si rezistenta.

Mare atentie la cele colorate, daca un sunt de calitate pot pata alte lucruri care se gasesc in masina de spalat.

Lenjerie de pat ranforce Dilios Spring alb 2 persoaneLenjeria de pat tratata necorespunzator,  poate intra la apa, se poate calca greu, sau chiar sa se decoloreze.

Daca pui lenjeria de sezon la pastrare, inpacheteaz-o corespunzator, de preferat sa nu faca cute si pune lavanda, aceasta tine moliile la departare si pastreaza un miros placut.

Este bine sa stii ca lenjeria trebuie spalata singura in masina de spalat si trebuie schimbata o data pe saptamana. De ce spalata singura? Pentru a nu imprastia microbii care s-au cuibarit in ea pe parcursul somnului.

Tu cum ai grija de lenjeria ta de pat?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *