Prosoape de calitate

Ghidul prosoapelor de baie

Dintre toate accesoriile din gospodarie, prosoapele de baie sunt unele dintre cele mai incercate. La urma urmei, ne asteptam de la prosoapele de baie si lavete sa ne spele, sa ne usuce complet dupa baie, sa imbunatateasca aspectul baii noastre si sa contribuie la decorarea ei si ocazional sa ne ajute sa stergem petele dificile din case, cum ar fi urmele lasate de animalele de casa pe gresie sau parchet. Insa, chiar daca sunt atat de versatile, prosoapelor de baie nu li se acorda de cele mai multe ori atentia cuvenita astfel incat foarte putine persoane se intereseaza cu adevarat inainte de a alege prosoape de baie. Daca le acordati putina atentie si invatati cateva lucruri esentiale despre prosoape, veti alege prosoape de calitate, care sunt foarte rezistente si absorbante, pentru a-si indeplini cu succes orice rol in gospodarie.

Prosoape

Materialul

Toate prosoapele au o greutate a tesaturii, masurata in grame per cm patrat. Acesta notiune se refera la densitatea materialului din care este facut prosopul. Un numar mic de grame/cm patrat inseamna un prosop mai usor si mai subtire, fiind prosoapele ideale pentru sala de forta sau excursii la plaja. Prosoapele mai grele, mai groase si mai absorbante sune potrivite pentru baie, oferind un plus de confort si fiind foarte placute la atingere. Majoritatea prosoapelor sunt facute din bumbac, insa aspectul si textura prosoapelor depinde foarte mult de tipul de bumbac folosit. Prosoapele pentru uz zilnic sunt facute din bumbac clasic si sunt la un pret mediu, in timp ce prosoapele din bumbac egiptean sunt considerate “la crème de la crème” a materialelor pentru prosoape. Aceste prosoape scumpe, de lux, au fibre mai lungi, mai groase, si absorb mult mai bine apa.

Prosoape de baie

Prosoapele super moi si pufoase pe care le gasim la spa sau la hotelurile de lux sunt in general prosoape din bumbac egiptean sau din varianta americana a bumbacului egiptean – bumbac pima, care este tot un bumbac cu fibra lunga si este folosit si in cazul unei lenjerii de pat. Insa nu toate prosoapele care promit bumbac de calitate va ofera ceea ce credeti ca veti cumpara. Citi cu atentie eticheta si evitati prosoapele care au si fibre sintetice. Acestea sunt adaugate in tesatura pentru a da prosoapelor un plus de luciu, insa in acelasi timp scade capacitatea de absorbtie a prosoapelor. Acest lucru nu este valabil insa si in cazul lenjeriei de pat, unde o lenjerie din amestec de bumbac-poliester poate fi mai fina si mai durabila decat o lenjerie de pat din 100% bumbac. Prosoapele de lux vor avea pe eticheta imprimat 100% bumbac egiptean sau in cazul bumbacului pima sunt prosoape Supima (100% bumbac pima American).

Prosoape bumbac

Alte tipuri de materiale folosite la prosoapele moderne include modelul, facut din celuloza. Fanii acestui tip de material sustin ca este cu pana la 50% mai absorbant decat prosoapele din bumbac 100% si ca prosopul nu se slabeste in timp, fiind perfect pentru folosirile repetate la baie. Cumparatorii interesati de materialele organice pot alege prosoape din bumbac bio, cultivat fara adaosuri de pesticide si tesut fara adaos de substante chimice sau prosoapele din bambus. Care au o textura mai matasoasa decat cele din bumbac. In plus, prosoapele din bambus sunt in special recomandate persoanelor care au alergii sau un en foarte sensibil, cu acnee. Bambusul are proprietati antibacteriene puternice, astfe micro-organismele nu rezista pe prosoapele din bambus si nu riscati sa apara mucegaiul sau mirosul de mucegai niciodata.

Prosoape de calitate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *