Pat shabby chic

Idei shabby chic pentru pat

Stilul Shabby Chic a aparut in 1989, in Santa Monica, California, fiind un nou stil de design propus de designerul Rachel Ashwell, cu scopul de a combina frumusetea, functionalitatea si confortul. De atunci, numele ei a devenit sinonim cu Shabby Chic si tot mai multe tendinte in design, de la lenjerie de pat si pana la draperii, decoratiuni interioare sau tapiserii pentru canapele, scaune si fotolii s-au inspirat din stilul shabby chic creat de ea. In primul magazin deschis de Ashwell se gaseau mobilier si obiecte de la targurile de vechituri, restaurante putin sau lasate in starea lor naturala, lenjerii de pat cu modele florale, decoratiuni interioare vintage sau inspirate din stilul vintage, seturi de lenjerii de pat cu dantela, ciucuri si volane.

Lenjerii pat

Shabby Chic in dormitor

Acest stil de decorare interioara este de obicei o combinatie eclectica de moda veche, mobilier de epoca, tesaturii si accesorii vintage si piese de mobilier restaurate, obiecte de arta vechi sau maruntisuti de la targul de vechituri. Aspectul shabby chic este adesea folosit in camere, dormitoare, bucatarii si bai. Se creeaza o atmosfera relaxanta si calma si acestea sunt cele doua elemente esentiale unui somn de calitate, asa ca moda shabby chic a prins foarte repede si in cazul asternuturilor.

Lenjerie de pat

Un pat shabby chic incepe cu o fundatie foarte buna, un pat cu patru picioare, clasic, un pat de tip sanie, care este foarte confortabil si da bine in special in cazul caselor de vacanta de la munte sau de la tara sau un pat simplu dar care este pus in evidenta de o tablie de pat decorata cu accesorii vintage. Daca tablia patului se rezolva usor cu un tablou, o rama de oglinda vopsita in alb si frecata usor cu smirghelul, comoda de la capatul celalalt al patului va fi inlocuia cu un cufar mare alb, o banca veche sau o lada de zestre. In ceea ce priveste lenjeria de pat, se prefera materialele din fibre naturale, asa cum erau ele in vremurile de demult si in culori neutre. Incercati o asociere intre lenjeria de dantela sau antica si combinatii de culori pale, cu am fi verdele salvie, galbenul pastel, roz, gri si alb. Nu va faceti griji, cearsaful, fata de perna, fata de plapuma, cuvertura si pernele decorative nu trebuie sa se potriveasca perfect, ele pot proveni chiar si de la seturi de lenjerie de pat diferite, atata timp cat se incadreaza in tema shabby chic si dau bine impreuna. Puteti amesteca o varietate de stiluri si texturi, atata timp cat totul este pastrat neutru si nicio culoare nu iese prea mult in evidenta. Pentru a pastra lucrurile simple si curate, e cel mai simplu sa alegeti o lenjerie de pat alba, cu mici accesnte florale.

Lenjerii de pat

Un alt accent foarte important in stilul shabby chic este mobilierul deteriorat sau care cel putin pare deteriorat. In general sunt restaurate piese de mobilier vechi, care au insa o forma sau decoratiuni deosebite si imediat dupa ce sertarele sunt reparate, usile au balamale noi si mobilierule ste stabil, sunt vopsite in alb mat sau in culori neutre si apoi sunt deteliorate intentionat folosind diverse substante chimice sau pur si simplu o hartie aspra pentru a da impresia ca peste piesa de mobilier a trebut mult timp. Exista de asemenea si un tip special de vopsea, care aplicata ca un strat final peste vopseaua de baza va da impresia de crapaturi in mobila. Toate aceste sunt modalitati simple de a creea un dormitor chabby chic. Totul este permis atata timp cat culorile sunt pastelate, materialele sunt naturale si costurile nu se ridica foarte sus. Shabby Chic se bazeaza in primul rand pe salvarea obiectelor vechi si nu pe cumpararea de obiecte noi.

Shabby chic

One thought on “Idei shabby chic pentru pat”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *