Lenjerie de pat

Intrebari despre asternuturile din bumbac

Bumbacul este o fibra naturala care produce o fibra puternica, subtire, perfecta pentru a face o tesatura rezistenta si suficient de moale pentru a fi folosita la teserea lenjeriei de pat. Lenjeria de pat din bumbac este una dintre cele mai cautate, insa prin simplul fapt ca pe etichenta scrie 100% bumbac, nu inseamna neaparat ca este o lenjerie de calitate. Conteaza foarte mult tipul bumbacului folosit, lungimea si calitatea fibrei, de aici si variatiile de pret intre diverse tipuri de asternuturi. De aceea, inainte de a cumpara o lenjerie de pat din bumbac e important sa cunosteti cat mai bine terminologia, ca sa fiti siguri ca lenjeria de pat cumparata este cu adevarat ceea ce va doriti.

Lenjerii pat

De ce sa alegem bumbacul? Pentru ca fibrele de bumbac sunt usoare si poroase, astfel ca tesatura rezultata din ele va fi una moale, care lasa aerul sa treaca si respectiv pielea sa respire in timpul noptii, evitand transpiratia. Lenjeria de pat din bumbac devine mai moale si mai placuta la atingere cu fiecare spalare, fiind o lenjerie foarte durabila in timp: cu cat bumbacul folosit este mai de calitate, cu atat lenjeria de pat va fi mai rezistenta si chiar daca pretul initial este unul mai ridicat, se va dovedi a fi o adevarata investitie in timp. In functie de tipul de bumbac folosit dar si in functie de tipul de tesatura, asternuturile din bumbac 100% au diverse modele si preturi, pentru a se acomoda oricarui buget si a asigura un somn confortabil.

Lenjerii de pat

Ce inseamna desimea firelor in tesatura? Pe ambalajul sau eticheta unei lenjerii de pat scrie de obicei care este densitatea firelor in tesatura – acest numar indica numarul de fibre de bumbac per cm patrat de material. Cu cat acest numar este mai mare, cu atat tesatura este mai stransa si suprafata ei este mai fina. Asternuturile de calitate ar trebui sa aiba o desime de cel putin 200, iar lenjeria de pat de lux are o densitate de cca 300. Unul dintre tipurile de bumbac considerat a fi de cea mai buna calitate este bumbacul egiptean. Bumbacul egiptean are o fibra mai lunga si simtitor mai moale decat alte plante de bumbac. Acest tip de bumbac este cultivat, asa cum ii spune si numele in Egipt, insa nu orice bumbac cultivat in aceast tara este un bumbac cea mai buna calitate, in Egipt creste si bumbacul comun, nu doar cel cu fibra lunga. Veti recunoaste insa lenjeria de pat din bumbac egiptean de cea mai buna calitate prin insemnul care apare pe eticheta: o piramida in interiorul careia se afla o planta de bumbac de culoare neagra.

Lenjerie de pat

Ce este lenjeria de pat din saten? Pentru a obtine satenul, este nevoie de un anumit tip de tesatura, care ofera o suprafata foarte fina si moale pe una dintre partile materialului. Satenul este deci un tip de tastura, nu o fibra si poate fi facut din bumbac de diverse tipuri, de la bumbacul obisnuit si pana la bumbacul egiptean. Desi este un material foarte fin, care ofera o senzatie placuta si o nota de lux la un pret foarte acceptabil, nu este o tesatura la fel de durabila ca si una traditionala, avand tendinta sa se scamoseze dupa spalari repetate.

Lenjerie pat

Ce este lenjeria de pat din finet? Lenjeria de pat din finet este extraordinar de pufoasa si calduroasa, fiind preferata in special in sezonul rece. Lenjeria de pat din finet are una dintre suprafete foarte pufoasa, facand lenjeria de pat mai placuta la atingere dar si mai calduroasa. Lenjeria de finet este mai putin rezistenta in timp fata de lenjeria clasica din bumbac, insa, daca o spalam si uscam cu atentie, putem evita scamosarea ei si implicit ne vom bucura mai mult de caldura si confortul oferite de ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *