Intretinerea pilotelor si pernelor

Fie ca este vorba de pilote sau perne, acestea trebuie intretinute corespunzator pentru ca durata de viata sa fie cat mai lunga, iar dumnevoastra si intreaga familie sa va bucurati de ele cat mai mult timp. De asemenea, de felul in care sunt intretinute acestea depinde si sanatatea dumneavoastra, deoarece o intretinere proasta poate duce la inmultirea diferitelor bacterii.

Intretinerea pilotei
In societatea moderna, pilota a devenit un accesoriu indispensabil intr-o locuinta. Acestea pot fi umplute cu puf de gasca sau rata, lana, bumbac, matase sau cu fibre sintetice hipoalergice. Este cunoscut faptul ca, mai ales pe timpul iernii, cu cat pilota este mai groasa, cu atat aceasta ofera mai multa caldura si confort, insa in acelasi timp, ofera si un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor.

 

Pilote din bumbac organic

O pilota cu puf de gasca sau o pilota cu pene de gasca poate fi spalata la masina la o temperatura de 60 de grade celsius si se poate stoarce normal, iar in ceea ce priveste detergentul este indicata folosirea unei treimi din cantitatea de detergent care se folosete in mod normal. Dupa uscare, pilota nu trebuie calcata. Exista si curatatorii ecologice care dispun de masini de spalat profesionale care pot curata si trata materialele impotriva microbilor. Este indicat sa spalati o pilota cel putin o data pe an. In general, durata de viata a unei pilote este de 8-10 ani si este bine sa le inlocuiti dupa aceasta perioada.

Intretinerea pernelor
Pernele au rolul primordial de a va asigura un somn confortabil si linistit. Durata lor de viata poate fi prelungita, in cazul in care sunt intretinute corespunzator. In general sunt umplute cu pene, puf sau fibre sintetice, insa indiferent de compozitie, trebuie sa stiti ca aerisirea este foarte importanta, astfel puteti scapa de praful acumulat in material, un mediu propice pentru microbi, in acelasi timp acesta putand provoca unor persoane probleme respiratorii.

Perna Minet - matlasata hipo-alergica medicinala alba Superball 50x70

Atunci cand doriti sa spalati o perna, este indicat sa cititi eticheta atasata de aceasta, pentru a vedea temepratura de spalare si uscare, informatii cu privire la modul de intretinere si totodata tipul de detergent si cantitatea care este necesara la o spalare. Inainte de  a pune perna la uscat, este bine sa va asigurati ca aceasta este bine stoarsa. De regula, pernele pierd cea mai mare cantitate de apa, dupa al doilea ciclu de stoarcere. In cazul in care ramane apa, exista riscul ca o perna cu puf de gasca sau o perna cu pene de gasca sa devina urat mirositoare.

Intretinerea zilnica
Aerisirea zilnica a pilotei si a pernei/pernelor, precum si mentinerea unei umiditati scazute in dormitor, dar si o curatenie foarte buna, va fereste de multe neplaceri. Intretinerea si curatarea lor periodica asigura o igiena corecta si va fereste de posibile alergii si alte probleme de sanatate mai grave, atat pe dumnevoastra cat si pe membrii familie dumneavoastra. Pilotele si pernele dumnevoastra, asemeni oricaror alte articole, trebuie intretinute corespunzator, pentru a evita uzura lor precoce si pentru a-si pastra calitatile termice, care sunt importante pentru un somn odihnitor si confortabil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *