Lenjerie de pat

La cumparaturi de pilote

O pilota buna este unul dintre secretele pentru un somn perfect. Chiar daca nu ii acordam meritul cuvenit, un somn odihnitor inseamna mai multa energie pentru ziua urmatoare si are influente pozitive asupra performantei. Astfel, alegerea pilotei este esentiala dar nu este un proces foarte usor, mai ales ca pe piata sunt atat de multe optiuni. Scopul principal al pilotei este sa retina caldura emanata de corp si sa o izoleze de temperatura mediului exterior.

Pilota ideala trebuie sa retina temperatura corpului astfel incat sa nu resimtim schimbarile de temperatura in timpul somnului. Deoarece corpul elibereaza cateva sute de grame de apa in timpul somnului, este important ca pilota sa fie absorbanta. In ceea ce priveste umplutura, cea mai buna alegere este o pilota umpluta cu materiale naturale. Pilota trebuie sa fie si usoara, moale si pufoasa, asa ca una dintre cele mai populare alegeri este pilota din puf si pene de gasca.

Pilote

Fata de pilota ar trebui sa fie din bumbac, care permite pielii sa respire si absoarbe foarte usor umiditatea insa nu o retine in interiorul pilotei si se usuca foarte usor. La fel ca si bumbacul, puful de gasca este un conglomerat sferic din mii de fibre moi, astfel retine foarte bine aerul si caldura, fara a se ingreuna. In acelasi timp, puful permite umezelii sa treaca din pilota in mediu, fara a o retine. Aceasta proprietate unica, specifica pufului, da pilotei din puf si pene de gasca capacitatea de a izola foarte bine. Puful este de asemenea foarte moale si se muleaza in jurul corpului, pentru ca aerul rece sa nu patrunda sub pilota in timpul somnului.

Pilota

Asa cum purtam haine diferite in functie de sezon, la fel trebuie sa “asortam” pilota noastra la anotimpul in care sunte. Pilota trebuie sa fie subtire pe timpul verii si mai groasa pe timpul sezonului rece. Insa, o investitie foarte buna sunt pilotele 4 anotimpuri, care se ajusteaza in functie de temperatura si sunt in general facute de 2 straturi, pe care le puteti folosi separat vara sau suprapune iarna. Daca apartamentul sau casa voastra este foarte bine izolata si aveti un sistem de incalzire bine pus la punct, nu aveti nevoie de o pilota foarte groasa. Daca obisnuiti sa dormiti singur, aveti nevoie de o pilota mai groasa decat cei care dorm cu un partener, pentru ca veti emana mai multa caldura si implicit sub pilota va fi mai cald.

Lenjerie de pat

Cand cumparati o pilota trebuie sa fiti foarte atenti al modul in care este tesuta: pe diagonala, stil atlas, sau stil batista. Tesatura este importanta pentru ca nu permite umpluturii sa se stranga intr-un colt al pilotei si mentine grosimea ei uniforma, chiar si in cazul folosirilor repetate. Acest lucru este valabil in special in cazul pilotelor din puf si pene de gasca. Ca si in cazul unei lenjerii de pat, o pilota buna inseamna calitate si longevitate, de aceea e important sa alegeti o pilota de foarte buna calitate, care va rezista multor ani de folosire intensiva, decat o pilota ieftina, pe care va trebui sa o inlocuiti dupa 1-2 ani de folosire. Ca o regula generala, pilota trebuie inlocuita o data la 5 ani, insa asta depinde de cat de des o folositi, de constructia ei, de umplutura ei si in general de asteptarile pe care le aveti de la o pilota. Daca sunteti preocupati de mediu inconjurator, alegeti o pilota din materiale naturale, care a fost fabricata fara a avea vreun impact asupra mediului si care se va biodegrada dupa ce nu o mai folositi.

Pilota 4 anotimpuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *