Prosoape de baie

La cumparaturi de prosoape

Alaturi de lenjeria de pat, prosoapele de bucatarie si de baie sunt textilele cele mai importante dintr-o casa. Asa cum aveam grija sa ne imbracam in haine de calitate, trebuie sa avem grija sa ne imbracam patul in lenjerie de pat de calitate si sa accesorizam baia cu prosoape moi si absorbante. Cea mai importanta trasatura pe care trebuie sa o cautam intr-un prosop se refera la fibrele pe care le contine. Majoritatea prosoapelor sunt facute din bumbac sau amestece de fibre pe baza de bumbac. Calitatea bumbacului se stabileste in functie de lungimea fibrei – cu cat fibra de bumbac este mai lunga, cu atat tesatura va fi considerata mai luxoasa si va permite teserea unui prosop sau lenjerie de pat mai durabila. In cazul prosoapelor, un bumbac cu o fibra lunga inseamna un prosob absorbant, durabil, cu un aspect luxos si foarte placut in contact cu pielea.

Prosoape de baie

Unul dintre cele mai apreciate tipuri de bumbac este bumbacul egiptean, care este cultivat pe valea Nilului. Conditiile climaterice din aceasta zona fac ca fibra de bumbac sa creasca foarte lunga si este foarte apreciata. Bumbacul egiptean original este unul foarte absorbant si puternic, dar in acelasi timp respira foarte bine, lasand aerul sa treaca, astfel ca prosoapele se usuca foarte usor. Nu orice bumbac egiptean este insa cel superior calitativ despre care se vorbeste in cazul prosoapelor sau lenjeriei de pat. Bumbacul poate fi egiptean prin simplul fapt ca a fost cultivat in Egipt, insa cel cu fibra lunga este indicat pe ambalajul produselor avand o floarea neagra de bumbac in mijlocul unei piramide negre.

Prosoape

Un alt tip de bumbac foarte cautat in ultima vreme este bumbacul organic, care este cultivat fara folosirea de pesticide, ierbicide si fertilizatori. Produsele organice trebuie sa fie insa certificate pentru a avea certitudinea ca sunt organice 100%. Acesta este indicat in mod deosebit persoanelor predispuse la alergii, de aceea multe dintre aceste persoane aleg prosoape din bumbac organic. Pentru tinerii cu probleme legate de ten dar si pentru bebelusii si copiii cu pielea sensibila si delicata, aceste prosoape sunt cele mai indicate.

In State Unite, cel mai pretuit tip de bumbac este bumbacul Pima, denumit dupa tribul Pima, nativ american. Acest tip de bumbac este cultivat in partea de sud-vest a Americii si este un bumbac de foarta buna calitate, cu fibra lunga, cultivat numai in Statele Unite si numai de fermieri certificati. Supima este o abreviere de la “superior pima” si se refera la cele mai alese fibre de bumbac pima, din care se face o tesatura 100% din acest bumbac.

Prosoape de bumbac

Pe foarte multe prosoape pe care le gasim in comert scrie ca sunt facute folosind bumbac din Turcia, acesta fiind recunoscut ca un bumbac cu o stralucire naturala si extrem de durabil. Un alt tip de bumbac folosit foarte des la fabricarea prosoapelor este bumbaul brazilian, care este cultivat exculsiv in Brazilia si are o fibra de lungime medie sau standard. Alte fibre folosite pentru prosoape si care sunt foarte cautate sunt cele de bambus. Prosoapele dar si lenjeria de pat din bambus au prins un avant spectaculos in ultima vreme datorita calitatii lor, datorita faptului ca bambusul are proprietati antibacteriene naturale, fiind indicate pentru tesaturile care intra in contact direct cu pielea. Prosoapele din amestec de bumbac si bambus sunt foarte absorbate si au o stralucire naturala care le face deosebit de aspectoase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *