Lenjerii pat

Lenjerie de pat bio

Asternuturile de pat bio, sau lenjeria de pat organica vor transforma somnul vostru intr-o experienta cu adevarat luxoasa. In conditiile in care culturile de bumbac sunt unele dintre cele mai “stropite” din lume, si pentru cultivarea bumbacului se folosesc cele mai multe pesticide si insecticide, consumatorii au inceput sa isi indrepte din ce in ce mai mult atentia spre lenjerii de pat si prosoape din bumbac bio, crescut in conditii controlate, fara a fi folosite niciun fel de substante chimice. Asternuturile de pat organice sunt moi, fine si foarte durabile, nu se scamoseaza in timp si ofera foarte mult confort in timpul somnului. Asternuturile de pat de calitate vor dura foarte mult in timp si isi vor pastra calitatea, devenind o investitie foarte buna in confortul familiei.

Lenjerii pat

Este important sa alegem asternuturi de pat din materiale organice, intrucat ne petrecem 8-9 ore de somn in aceste asternuturi care intra in contact direct cu pielea noastra. Alergenii, bacteriile, mucegaiul sunt doar cateva din substantele din mediu care pot sa se lipeasca de lenjeria de pat, iar daca la acestea adaugam si substantele chimice folosite in cultivarea plantelor din care sunt extrase fibrele dar si colorantii chimici sau alte substante folosite in fabricarea lenjeriei de pat, alergiile sau iritatiile sunt din ce in ce mai probabile. Lenjeria de pat este unul dintre produsele din casa care sunt cele mai greu de ales. De ce? Pentru ca oferta pietei este foarte variata si numai in cazul lenjeriei de pat din bumbac, de exemplu, avem mai multe optiuni: lenjerie de pat din bumbac 100%, lenjeriei de pat din bumbac satinat, lenjeriei de pat din bumbac egiptean, lenjerie percale, lenjerie ranforce etc.

Lenjerii de pat bio

Cum putem fi siguri ca am ales asternuturile care ni se potrivesc cel mai bine? Cativa din factorii pe care trebuie sa ii luam in considerare sunt marimea lenjeriei de pat, materialul folosit, desimea firelor in tesatura, tesatura in sine etc. De foarte multe ori, intre fibra, tesatura si material se creeaza o confuzie si nu mai stim ce trebuie sa alegem, de aceea e important sa stim ce inseamna fiecare termen in parte. Fibra este materialul din care lenjeria de pat este facuta, tesatura este modul in care fibra a fost impletita si materialul este rezultatul final al celor doua. De exemplu, matasea este o fibra, pe care o putem tese astfel incat sa obtinem satin. Astfel, satinul este un material, nu o fibra. Materialele rezulta din teserea unei fibre folosind aceeasi metoda. Chiar daca se foloseste acelasi tip de tesatura dar fibrele de baza sunt diferite, obtinem materiale diferite. De exemplu, fibrele de bumbac, impletite in tesatura tip satin vor da bumbac satinat, diferit ca aspect si textura de satinul obtinut din fibra de matase.

Lenjerie de pat

In ceea ce priveste asternuturile de pat organice, exista mai multe tipuri, cum ar fi lenjeria de pat din bumbac egiptean organic, lenjeria percale organica sau lenjeria satin organica. Bumbacul egiptean este recunoscut la nivel mondial ca fiind bumbacul de cea mai buna calitate, este incredibil de moale si suplu, dar in aceelasi timp foarte rezistent si durabil. Asternuturile percale sunt asternuturi cu o tesatura foarte stransa, cu un fir de urzeala vertical pentru fiecare fi orizonal. Materialul obtinut si implicit lenjeria de pat este foarte durabila si de inalta calitate. Lenjeria de pat din satin organic este foarte fina, incredibil de luxoasa si aceste trasaturi sunt date de faptul ca in tesatura sunt folosite 4 fire pe orizontala pentru fiecare fir pe verticala.

Lenjerie de pat bio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *