Lenjerii de pat ecologice

Sanatatea noastra este unul din cele mai importante lucruri, fapt pe care multi il uitam. Pentru a ne putea pastra in stare buna, trebuie sa avem o dieta corespunzatoare, un program zilnic echilibrat si, nu in ultimul rand, sa locuim intr-un mediu igienic.

Locul in care ne petrecem o mare parte a timpului o reprezinta dormitorul, mai exact patul. Aici dormim, ne relaxam, citim o carte si, de ce nu, navigam pe Internet pentru a verifica ultimele noutati de care suntem interesati. De aceea este foarte important ca in intreg dormitorul sa se faca curatenie in mod frecvent, iar tesaturile folosite trebuie sa fie din materiale placute, care sa nu absoarba foarte mult praf si nici foarte multi alergeni.

Textilele ecologice au inceput sa puna monopol pe diferitele lenjerii de pat existente, acestea fiind foarte folositoare persoanelor care sunt alergice, care au astm sau care au alte probleme de respiratie. Pe de alta parte, pentru a putea evita imbolnavirea pielii si pentru evitarea aparitiei problemelor de respiratie si aparitia alergiilor, este foarte important sa inceapa sa foloseasca lenjerii de pat ecologice si persoanele care, cel putin aparent, sunt perfect sanatoase.

Lenjeriile de pat cele mai intalnite in magazinele obisnuite sunt alcatuite din textile tratate cu numeroase substante chimice, scopul fiind nevoia scazuta a gospodinelor de a le calca. Aceste substante toxice ajung pe pielea noastra in timp ce dormim sau cand ne relaxam in pat si le respiram noaptea, ele putand provoca afectiuni grave la nivel respirator si pulmonar.

Materialele textile organice au inceput sa castige mult teren, chiar daca pretul poate fi mai mare, acum gasind haine, articole de bucatarie, articole de baie si lenjerii de pat din materiale organice. Cel mai folosit material textil organic este bumbacul organic, dar au inceput sa apara tot mai des si lenjerii de pat din fibre de bambus sau din in.

Pentru fibrele din care se realizeaza lenjerii de pat organice nu sunt folosite substante chimice, nici in perioada de crestere, nici in perioada de procesare. Totul este natural, tratamentele care se aplica in perioada de cultivare pentru inlaturarea daunatorilor sunt realizate din substante ecologice, iar procesarea acestora, desi se realizeaza in fabrici, este in totalitate lipsita de orice agent chimic, daunator sau nu sanatatii persoanelor.

Unul din cele mai importante avantaje ale unei lenjerii de pat organice este textura pe care o are materialul. Materialele organice sunt mult mai moi si mai fine la atingere decat cele tratate chimic, iar timpul petrecut in pat devine mult mai confortabil. In urma studiilor de caz realizate pe persoanele care au decis sa isi schimbe lenjeriile de pat normale cu cele ecologice, s-a descoperit ca acestea dorm mult mai bine in asternuturile ecologice, iar calitatea somnului a fost imbunatatita semnificativ. In concluzie, somnul intr-o lenjerie de pat ecologica este linistitor si odihnitor, iar oamenii au dimineata forta sa se ridice din pat fara a intampina greutatile specifice momentului de trezire.

Dormitorul, numit si camera de odihna, este locul unde ar trebui sa ne putem relaxa in voie, unde sa uitam de toate grijile care ne macina pe parcursul zilei, iar acest fapt se poate realiza cu usurinta, pe langa mentinerea igienei specifice acestuia, prin folosirea unor lenjerii de pat ecologice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *