Natura la tine acasa

O pata de culoare este mereu binevenita in casa ta, iar daca aceasta este adusa prin plante de interior, atunci ai un motiv in plus sa te simti bine. Pe langa rolul de infrumusetare,  acestea reusesc  sa te binedispuna,  datorita aspectului placut pe care il au.

Fie ca le tii pe balcon, intr-un colt din hol sau al unei camere, acestea pot influenta pozitiv starea de spirit. Purifica aerul, tin departe energiile negative, te protejeaza impotriva radiatiilor emanate de electrocasnice si  inlatura mirosurile neplacute.

Daca esti in impasul de a alege o planta de interior, iti recomand aloe vera, iedera englezeasca, Spathiphyllum(crinii pacii), ficus, dracena, orhidee, muscate sau anthurium. Acestea se comporta bine in interior  si nici nu necesita o igrijire deosebita. Cer sa fie udate cel putin o data pe saptamana, in functie de caldura si umiditatea din casa si sterse de praf atunci cand acesta se depune.

Casele frumos decorate in care exista si plante ajuta psihicul sa functioneze normal si dau senzatia ca orice musafir este mai mult decat binevenit. In plus, unele din acestea au efecte terapeutice, eliminand cu succes durerile de cap si afectiunile alergice. Pe langa acestea, mentin sanatosi plamanii si dau o calitate superioara  aerului din interior eliminand oxigen pe tot parcursul zilei.

Daca esti o persoana pasionata de flori, cel mai probabil ai grija cu minutiozitate de un astfel de accesoriu, acestea fiind un bun exercitiu pentru reducerea stresului.

Este cunoscut faptul ca praful se cuibareste bine in covoare, calculatoare, televizoare, draperii sau paturi si ca iti poate afecta sanatatea. Deoarece schimbarea accesoriilor de interior sau curatarea acestora necesita timp, este mai simplu sa adaugi o planta de interior care sa aiba grija de ele. Este drept ca nu va reusi sa opreasca praful in intregime, dar faptul ca il poate reduce, ajuta atat la curatenie cat si la aerul pe care il respiri.

Daca lucrezi intr-un birou, ia una si cu tine,  sigur te va ajuta sa treci mai usor peste dificultatile intalnite. In plus stimuleaza creativitatea si te ajuta sa te concentrezi pe ceea ce ai de facut.

Tu ai plante in casa? Daca da, lasa-ne in sectiunea dedicata comentariilor denumirea lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *