Perne din bumbac organic

Perne din bumbac organic

Pernele din bumbac organic sunt fabricate din fibrele care cresc in jurul semintelor plantei de bumbac. Aceste perne sunt o varianta organica excelenta pentru cei care nu doresc perne din lana. De ce sa alegem bumbac organic? Pentru ca in mod normal, industria bumbacului este una dintre cele mai infloritoare industrii si cultivarea bumbacului dupa metoda clasica are repercursiuni majore atat asupra mediului cat si asupra oamenilor. Doar 35% din productia de bumbac este folosita pentru a fabrica materiale textile, restul fiind folosita pentru fabricarea uleiului de bumbac si a concentratelor de bumbac.

lenjerie de pat din bumbac organic insa colorata cu substante chimice toxice. Perne

Uleiul este folosit la produsele alimentare procesate, cum sunt cipsurile, iar concentratul pentru hranirea animalelor. Astfel, orice pesticide sau chimicale folosite in cultivarea bumbacului ajung nu doar in hainele pe care le purtam sau lenjeria de pat in care dormim, dar si in unele alimente pe care le consumam. Daca sunteti preocupati de situatia mediului inconjurator dar si de propria voastra sanatate, alegeti bumbacul organic – astfel nu va expuneti la substantele chimice si nu incurajati culturile de bumbac traditionale, care polueaza planeta.

Beneficiile bumbacului organic. Pernele facuta din bumbac organic sunt ferme si ofera un sprijin excelent capului si gatului. Isi pastreaza foarte bine forma in timpul noptii si de obicei sunt de inaltime medie, fiind placute atat de cei care sunt obisnuiti cu perne inalte cat si de cei care doresc sa doarma pe o perna joasa. Un alt atu al pernelor din bumbac organic este ca sunt foarte longevive. In pernele din bumbac traditional se foloseste clorul, pentru albirea bumbacului, de aceea ele sunt de un alb stralucitor. Insa clorul are o perioada de viata foarte lunga si ramane in fibrele de bumbac iar noi il putem inhala.

Perne din bumbac organic

In pernele din bumbac organic nu sunt folosite substante chimice si inalbitori, de aceea culoarea lor este bejul natural al bumbacului sau este usor albit folosind peroxid. Spre deosebire de clor, care este o substanta chimica, peroxidul este o substanta naturala, produse de organismele vii in timpul procesului de metabolizare al oxigenului. Avantajele folosirii peroxidului ca inalbitor sunt ca acesta este un inalbitor natural si se degradeaza rapid, fara a lasa reziduuri pe termen lung. Partea buna este ca exista atat de multe lenjerii de pat din bumbac organic, in modele vii si colorate, in care puteti imbraca pernele. Nimeni nu va stii ca nu sunt de un alb imaculat, insa voi veti stii ca perna pe care dormiti este una cu adevarat benefica pentru sanatatea voastra.

Perne din bumbac

Pentru ca un bumbac sa fie certificat ca fiind organic, trebuie sa fie crescut pe un teren pe care nu s-au folosit fertilizatori artificiali, spray-uri sau orice alte chimicale timp de 3 ani. Plantarea se face manual si daunatorii sunt tinuti sub control prim metode naturale. Fermierii organici aduc pe plantatia de bumbac insecte bune, care sa le extermine pe cele daunatoare. Chiar daca este un proces complicat in comparatie cu pulverizarea unui pesticid clasic, rezultatul este un produs cu adevarat sanatos. Lenjeria de pat din bumbac organic este obtinuta din bumbac cultivat prin aceleasi metode si certificat ca fiind organic, insa ceea ce este foarte important e sa cititi eticheta pentru vedea daca si culorile folosite pentru modelele lenjeriei de pat sunt organice, altfel aveti o lenjerie de pat din bumbac organic insa colorata cu substante chimice toxice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *