Perne din lana

Perne din lana

Ultimul trend in materie de lenjerie de pat, perne si pilote se indreapta spre produsele bio, respectiv produse care nu au fost alterate in niciun fel folosind produse chimice. Pernele organice din lana sunt imbracate in fete de perna din bumbac organic, fiind astfel un produs complet organic.

Perne

Aceste perne au devenit foarte populare si ne-am gandit sa va spunem cate ceva despre ele, pentru a le intelege mai bine si eventual a le alege ca si pernele perfecte pentru somnul vostru. Pentru ca lana sa fie numita bio sau ecologica, trebuie sa nu existe poduse chimice folosite la cresterea oilor de la care se recolteaza lana si sa nu se foloseasca niciun fel de chimicale in prelucrarea lanii. Oile sunt crescute pe pasiuni ecologice si pasc iarba fara pesticide sau ierbicide. Dupa ce oile sunt tunse, lana trebuie curatata si spre deosebira de lana prelucrata chimic, la care se folosesc inalbitori, solventi si detergenti, lana ecologica este curatata folosind doar apa fierbinte si sapunuri pe baza de grasimi vegetale.

Perne din lana

Unul dintre beneficiile pernelor din lana este ca sunt foare confortabile. Lana isi retine mai bine forma decat bumbacul si are o fermitate medie, fiind o optiune buna atat pentru cei care dorm pe perne tari cat si pentru cei care prefera o perna mai moale. Pentru ca isi pastreaza bine forma, pernele umplute cu lana nu se turtesc in timp ca pernele cu alte tipuri de umpluturi. Acesta poate fi insa si un dezavantaj, pentru ca perna de lana nu poate fi mulata dupa forma capului sau potrivita in forma pe care o dorim, spre deosebire de pernele umplute cu puf si pene de gasca sau pernele umplute cu hrisca. Majoritatea celor care le folosesc insa, spun ca o data ce te obisnuiesti cu rigiditatea formei pernei, nu vei mai resimti acesti inconvenient.

Perne de lana

Lana este un foarte bun izolant si isi mentine temperatura constanta. Astfel, capul va fi incalzit la temperatura optima atat vara cat si iarna. De foarte multe ori ne trezim noaptea sau avem un somn nelinistit din cauza supraincalzirii capului. Acest lucru nu se mai intampla in cazul pernelor din lana. Faptul ca lana este foarte calduroasa si se supraincalzeste este un mit, datorat in primul rand faptului ca produsele din lana se utilizeaza in special in anotimpul rece. Lana este insa un material incredibil, care permite aerului sa circule, cu scopul de a mentine temperatura constanta, indiferent cat de frig sau cald este in camera.

Lana de oaie

O persoana normala transpira destul de mult in timpul noptii, eliberand o cantitate suficienta de umiditate pe perna. Lana are capacitatea unica de a absorbi umiditatea fara a se umezi. Fibrele de lana au un mecanism de auto-curatare, care impinge umezeala pe varful fibrelor de lana, de unde se evapora singura, astfel ca umezeala nu ajunge niciodata in mijlocul pernei. Pernele din lana organica pastreaza lanolina naturala a materialului. Lanolina este un ulei care se gaseste in mod naturala in lana de oaie si respinge acarienii din praf, astfel ca perna de lana este indicata si persoanelor cu diverse alergii, cum ar fi cea la praf. Lana este rezistenta in mod natural la mucegai si este hipoalergenica. De asemenea, este materialul cel mai rezistent la foc din lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *