Pilote din puf

Pilota din puf vs. pilota din material sintetic

Cand va ganditi la patul perfect, sunt mai multe aspecte pe care trebuie sa le luati in considerare: saltea, lenjerie de pat, perne, pilota. Pilota este unul dintre cele mai importante elemente, mai ales ca la propriu vorbind, pilota este cea care ne tine de cald. Cand alegeti pilota perfecta pentru voi, va veti confrunta cu doua mari optiuni: pilota cu umplutura naturala si cea cu umplutura sintetica si trebuie sa stiti care e diferenta dintre cele doua inainte de a alege.

Pilote

O pilota din puf este umpluta cu stratul de puf de sub penele gastelor, care are proprietati izolatoare foarte bune si face ca pilota sa fie extrem de calduroasa. Pilotele sintetice sunt facute din poliester sau lyocell, care fie sunt tesute in fibre lungi, fie sunt in fibre mai scurte, menite sa imite puful natural. Tesute in fire lungi, aceste fibre sintetice sunt mai rezistente in timp, iar cele scurte sunt mai calduroase. Pilotele umplute cu puf si pene de calitate mai slaba pot provoca alergii. Puful de gasca contine alergeni care sunt insa indepartati in cazul unor pilote de foarte buna calitate in procesul de fabricatie. Pilotele din fibre sintetice sunt de obicei hipoalergenice pentru ca sunt fabricate intr-un mediu steril.

Pilote din puf

Pilotele sintetice sunt mai rezistente la apa decat cele din puf si astfel se spala si se usuca mai usor. Pe de alta parte, capacitatea pilotelor din puf de a absorbi umezeala in timpul noptii este mai mare iar puful permite aerului umed sa treaca, astfel ca nu transpiram si nu ni se face rece pe timpul noptii. Pilotele din puf sunt foarte sensibile in ceea ce priveste spalatul, de aceea e recomandat sa fie curatate la o spalatorie chimica, cu detergenti blanzi si fara a folosi inalbitori sau balsamuri de rufe. In ceea ce priveste costurile, pilotele sintetice sunt mai ieftine decat cele din puf si pene de gasca. In tip ce pilotele sintetice sunt fabricate in masa, in fabrici, cele din puf si pene de gasca au costuri de fabricatie mult mai mari, fiind nevoie sa se culeaga puful si penele de la pasari. Costurile ridicate vin nu doar din culegerea pufului ci si din intretinerea pasarilor si celelalte procese suplimentare, necesare pentru fabricarea pilotelor.

Pilota

Alternative ale pilotei din puf si pene de gasca nu sunt doar pilotele sintetice, ci si pilotele din alte materiale naturale, cum sunt cele din lana sau matase. Ambele materiale sunt cunoscute ca fiind usoare si foarte bune izolatoare, dar si pentru ca tin la distanta alergenii, fiind ideale pentru persoanele cu diverse tipuri de alergii. La fel ca si restul pilotelor din materiale naturale, cele din lana si matase trebuie curatate la spalatoria profesionala.

Pilota din material sintetic

Indiferent ca sunt naturale sau sintetice, pilotele aceeasi structura de baza, cu o fata de pilota dintr-un material moale, in general bumbac, avant umplutura testura in interior, in diverse modele. In funcie de modelul in care este tesuta umplutura, o pilota este considerata mai de calitate decat alta, pentru ca va fi mai pufoasa, isi va mentine mai bine tinuta si proprietatile izolatoare, pentru ca umplutura nu se poate strange intr-o parte sau alta a pilotei. Desi pilotele din pus fi pene de gasca sunt considerate a fi mai luxoase, alternativele sintetice sau chiar naturale sunt la fel de apreciate si ofera foarte multe beneficii. Primul atu este pretul mult mai mic, care le face accesibile tuturor. Pentru ca nu toate pilotele din puf sunt tratate chimic pentru a indeparta alergenii, variantele sintetice sunt ideale pentru persoanele cu alergii si se curata mult mai usor decat cele din materiale naturale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *