Set de lenjerie de pat pentru bebelusi Clasy Kalbim galben

Pilota si perna pentru copii

Fiecare parinte isi doreste tot ce este mai bun pentru copilul sau. Lenjeria de pat, pilota si mai ales perna, influenteaza in mod direct somnul copilului dumneavoastra. Pilote si perne pentru copii se gasesc intr-o gama foarte variata, de aceea este bine sa luati in calcul mai multe aspecte atunci cand faceti o alegere.

Perne si pilote pentru copii

Alegerea materialelor pentru pilote si perne

Putini parinti dau importanta materialului din care sunt confectionate pilotele de pat pentru copii, insa acesta are un rol important in ceea ce priveste odihna si sanatatea copilului. Este recomandabil ca pilotele sa fie confectionate din materiale naturale, deoarece multe materiale sintetice pot provoca copilului diverse alergii, dificultati de respiratie sau chiar dureri de cap, daca acestea contin tot felul de substante chimice. Astfel, cele mai indicate materiale sunt cele din bumbac, in, bambus sau amestecuri din acestea.

Tesaturile se gasesc intr-o gama variata de culori, in functie de preferintele dumneavoastra si ale copilului, iar calitatea acestor culori este foarte importanta, deoarece materialele nu trebuie sa se decoloreze odata cu trecerea timpului sau in urma spalarii repetate. In general, tesaturile destinate copiilor sunt vopsite cu produse naturale, ecologice, deoarece pentru sanatatea copiilor e foarte important ca pilota sau perna sa fie. In ceea ce priveste nuanta culorilor, cele mai potrivite pentru copii sunt violet sau alb, deoarece sunt culori calde care ofera o stare de liniste.

Pilota pentru copii Tac Baby Light Quilt

Alegerea umpluturii pentru pilote si perne

Alegerea unei umpluturi pentru pilota sau perna trebuie sa se faca tinand cont in primul rand si de preferintele copilului. Sunt copii care sunt alergici la pene de gasca sau la diferite materiale sintetice. Pilota cu pene de gasca sau pilota cu puf de gasca este recomandata deoarece ofera caldura si un confort placut, insa aceste umpluturi nu ofera cea mai buna protectie impotriva acarienilor, asa cum ofera unele umpluturi sintetice.

Poate cel mai important accesoriu in cadrul lenjeriei de pat este perna, deoarece aceasta trebuie sa ofere confortul necesar copilului. In cazul bebelusilor nu este recomandat sa se foloseasca perne. Daca este vorba de copii mai mici, nu este recomandat ca perna sa aiba o dimensiune prea mare sau sa aiba o greutate prea mare, deoarece poate asfixia copilul. In cazul in care copilul nu este alergic la pene, ar fi bine sa alegeti o perna cu pene sau puf si pene de gasca, deoarece acestea ofera un confort mai bun si sunt mai rezistente. Umpluturile sintetice pot provoca diverse alergii, insa in acelasi timp multe dintre acestea sunt hipoalergenice, oferind o protectie mai buna impotriva acarienilor.

Set de lenjerie de pat pentru bebelusi Clasy Kalbim galben

Verificati cu atentie etichetele care se gasesc pe pilote sau perne

In primul rand este bine sa verificati etichetele pentru a vedea unde sunt produse pernele si pilotele pe care doriti sa le achizitionati, fiind obligatoriu ca acestea sa contina numele firmei producatoare si datele de contact. De asemenea, etichetele trebuie sa contina obligatoriu si urmatoarele informatii: tipul materialului, marimea si modelul produsului, instructiuni de utilizare si igienizare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *