Pilote din bumbac organic

Pilote din bumbac organic

Pasionatii de protectia mediului si de un stil de viata “verde” si sanatos, sustin ca dormind pe o saltea obisnuita, acoperiti de o pilota obisnuita, imbracata intr-o lenjerie de pat obisnuita, suntem prinsi ca intr-un sandwich nesanatos. Dedesubt e salteaua care elibereaza substantele chimice folosite in fabricarea ei si deasupra este pilota facuta din materiale sintetice, care sunt cel mai propice mediu pentru alergeni si bacterii. Tot ei spun ca pilotele din materiale sintetice nu reusesc sa regleze temperatura corpului in timpul somnului: ne este foare frig, ne bagam sub plapuma, apoi isa ne supra-incalzim, transpiram si ne descoperim, apoi ne e din nou frig la contactul trasnpiratie cu mediul mai rece din incapere. Implicit, apare un disconfort in timpul somnului, ne foim, nu ne gasim pozitia etc.

Pilote

Pilotele organice lasa aerul sa circule si implicit iti vor tine cald cand este rece si te vor racori cand este prea cald. In plus, pilotele organice sunt mult mai moi si mai placute la atingere, deci ne putem cuibari mai bine, mai ales in sezonul rece. Inainte de a alege si cumpara o pilota, trebuie sa luati in considerare mai multi factori, insa in primul rand mediul in care dormiti. Daca dormitorul este mai rece, chiar si in timpul verii, aveti nevoie de o pilota mai groasa sau invers. Important este sa nu va treziti in timpul noptii pentru ca va este prea frig sau prea cald. Pilotele organice sunt facute din umplutura de bumbac organic si imbracate in material organic. Cardarea bumbacului este procedeul prin care bilele de bumbac sunt individualizate, indreptate si paralelizate in cadrul insiruirii fibroase. Acest bumbac cardat este folosit pentru a umple saltele, perne si pilote.

Pilote din bumbac organic

Pilotele din bumbac organic sunt potrivite pentru orice sezon, insa sunt in special recomandate pe timpul verii. Daca locuiti in zone extrem de friguroase, puteti alege pentru iarna paturi sau pilote din lana organica sau pilote din puf si pene de gasca. Bumbacul lasa aerul sa treaca si izoleaza foarte eficient, de aceea ne tine de cald cand e rece si devine racoros cand e cald. Chiar daca bumbacul nu izoleaza la fel de bine ca si lana, este preferat de foarte multi oameni pentru ca este mai confortabil decat lana. Pentru ca un bumbac sa fie certificat organic trebuie sa fie cultivat intr-un mediu controlat, unde nu s-au folosit pesticide sau alte substante chimice in ultimii 3 ani. Fiecare pas al procesului tehnologic este urmarit indeaproape, abia apoi produsul final este numit organic si ne este pus la dispozitie.

Pilota

Chiar daca pilotele din bumbac oragnic nu au albul perfect ale celor din bumbac obisnuit, sunt mult mai sanatoase, deoarece nu se foloseste clor pentru albirea materialului, la fel ca in cazul bumbacului obsinuit. Pilotele din bumbac organic vor avea culoarea naturala a bumbacului, fara a fi imbunatatita chimic. In unele cazuri, pentru albirea bumbacului se foloseste peroxid, insa acesta este o substanta naturala si care dispare din fibrele de bumbac pana acestea ajung la noi in forma lor finala, pilota. Materialul care imbraca pilota este cel care intra in contact direct cu pielea si cu nasul nostru, de aceea este important sa fie un material organic, pentru a ne asigura ca nu inhalam din el diverse substante chimice. Insa in cazul unei lenjerii de pat din materiale naturale dar care a fost colorata folosind pigmenti ne-organici este la fel de periculoasa ca o simpla pilota din material sintetic. Chiar daca pretul unei pilote din bumbac organic este mai ridicat, este o investitie pe termen lung in sanatatea voastra.

Pilota

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *