Pilote

Pilote din lana

Este atat de confortabil sa ne cuibarim in serile de iarna intr-un pat cald! Pilotele din lana si lenjeria de pat din lana sunt unele dintre cele mai fine, pufoase si linistitoare asternuturi de care va puteti bucura pe timpul iernii si mai mult, au o durata de viata foarte mare, asa ca va veti putea bucura de confortul oferit de produsele din lana pentru multi ani, daca le ingrijiti asa cum trebuie.

Lenjerii de pat

Lana este folosita pentru a fabrica diverse tipuri de asternuturi de pat, perne, pilote, protectie pentru saltea sau paturi. Pilotele cu diverse tipuri de umpluturi, cum sunt pilotele din puf si pene de gasca au o tendinta de a atrage praful si alergenii pentru ca se umezesc destul de usor, mai ales daca nu sunt aerisite frecvent. Pilotele din lana insa, resping in mod natural praful, umezeala si acarienii pentru ca mentin umezeala la suprafata si o incurajeaza sa se evapore, astfel ca pilota nu se va umezi niciodata, indiferent cat de mult transpirati in timpul noptii.

Pilote

Pilotele din lana sunt excelente pentru a regla temperatura in timpul somnului. De cate ori vi sa intamplat sa va descoperiti in timpul noptii pentru ca nu mai puteti dormi de cald si apoi sa trebuiasca sa va treziti din nou, pentru a va acoperi cand vi se face rece. Asta nu se va intampla daca folositi pilota din lana. Lana este materialul natural care permite cel mai bine aerului sa treaca. Lana raspunde imediat cerintelor corpului vostru, astfel ca ii tine de cald cand ii e frig si este racoroasa cand ii este prea cald. Chiar daca in credinta generala pilotele din lana se folosesc in general iarna, lana este un izolant atat de bun incat pilota se poate folosi in orice anotimp, de altfel se site ca si locuitorii desertului Sahara folosesc haine si lenjerie de pat din lana pentru ca sunt racoroase.

Pilote de lana

Cele mai bun pilote din lana sunt cele umplute cu lana organica sau bio, adica lana de cea mai buna calitate, cu fibra foarte fina, care nu inteapa, asa cum suntem obisnuiti sa intele puloverele de lana crosetate de bunica. Lana organica provine de la oi care au fist crescute pe pasiuni organice, intr-un mediu controlat, unde nu sunt folosite pesticide si substante chimice. Lana este apoi curatata cu produse organice, si chiar daca este mai putin alba decat lana procesata chimic si albita folosind clor, este mult mai sanatoasa si hipoalergenica. Lana este un material care nu ia foc in mod natural.

Cum ingrijim pilotele din lana? In primul rand, e bine sa tinem pilotele in soare, acesta fiind un dezinfectant natural. In plus, aerul va improspata lana, mai ales daca ati tinut pilota depozitata pe timpul verii. Daca nu ati depozitat pilota corespunzator, respectiv in plase textile sau in cutii cu gaurele, prin care aerul sa circule liber, este posibil ca pilota sa capete in timp un miros greu de mucegai. In acest caz, singura solutie este sa duceti pilota la o curatatorie chimica.

Pilote din lana

Daca alegeti sa spalati pilota din lana acasa, cu mana, folositi doar apa si sapun sau detergent lichid. Umpleti cada cu apa calda, faceti spuma folosind detergentul lichid si scufundati de cateva ori pilota, apasand-o cu ambele maini. Nu stoarceti foarte tare pilota, ci limpeziti-o in apa curata si apoi atarnati-o pe sfoara pentru limpezire si uscare. Nu uscati pilota umpluta cu lana in uscatorul de haine, lana se va aduna si pilota nu va mai fi uniorma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *