Pilote pentru persoanele alergice

In general, aceste tipuri de pilote trebuie sa fie confectionate din materiale care sa permita spalarea la temperaturi inalte si care sa fie rezistente la acarieni si la alte bacterii asemanatoare. Aceste pilote hipoalergenice sunt umplute cu fibre artificiale care imita pilota cu pene de gasca, insa aceste fibre ofera protectie impotriva acarienilor, spre deosebire de unele pilote cu pene de gasca, care favorizeaza dezvoltarea acarienilor.

Microfibrele care inlocuiesc pilota cu puf de gasca sunt printre cele mai folosite materiale pentru a confectiona pilote hipoalergenice. O pilota hipoalergica trebuie sa permita o circulatie buna a aerului pentru a nu favoriza dezvoltarea acarienilor si a altor alergeni. Pentru aceasta, materialele sunt tratate special, spre exemplu, cu un strat din ioni de argint, ceea ce ofera o protectie antibacteriana si totodata previne formarea si dezvoltarea mirosurilor neplacute.

Pilota din microfibra si puf siliconicPilote antialergice in functie de anotimp

Pentru diferitele perioade ale anului, invelisurile pilotelor sunt realizate dintr-o varietate de materiale sintetice, naturale sau in amestec,  pentru a oferi pe langa protectie impotriva bacteriilor si caldura si confortul necesar pentru a va simti bine. O combinatie microfibre si bumbac asigura reducerea umiditatii, materialul fiind totodata si placut la atingere. Aceste tipuri de plapume hipoalergenice sunt recomandate persoanelor alergice, persoanelor care transpira foarte tare in timpul somnului si persoanelor care sufera de astm sau care sunt sensibile.

Pentru  perioadele reci din an pilotele vor avea umpluturi mai mari pentru a asigura caldura, iar pentru perioadele mai calde se vor folosi pilote mai subtiri cu umpluturi mai usoare,  care permit insa in ambele cazuri, spalarea la o temperatura de minim 60˚C pentru distrugerea acarienilor si bacteriilor.

Pilote confectionate din materiale naturale

Materialele naturale de buna calitate, cum sunt bumbacul, lana sau matasea, favorizeaza circulatia aerului si mentin o umiditate scazuta, nepermitand dezvoltarea bacteriilor. De asemenea, materialele naturale ofera un somn odihnitor si o senzatie mult mai placuta la atingerea cu pielea decat materialele sintetitice, fiind recomandabile persoanelor sensibile si care sufera de diferite alergii.

Pilota din puf si pene de gascaCum sa reduceti numarul acarienilor

In urma unor studii efectuate s-a demonstrat faptul ca o saltea obisnuita poate contine si peste 100000 de acarieni, ei provocand la numeroase persoane diferite tipuri de alergii, din cauza rezidurilor pe care le elimina. Pentru a impiedica dezvoltarea acarienilor trebuie mentinuta o curatenie cat mai buna: eliminarea prafului din casa, folosirea unor pilote si huse antibacteriene, precum si a unor perne hipoalergenice, spalarea o data pe saptamana a asternuturilor la temperaturi de minim 60˚C, folosirea unor saltele din latex in locul celor cu burete sau arcuri, aspirarea saptamanala a saltelei si a dormitorului, mentinerea unei temperaturi si a unei umiditati scazute in camera.

Pentru a avea un somn odihnitor trebuie sa alegeti materiale de calitate pentru asternuturi, care sa ofere o protectie cat mai buna impotriva microbilor si, de asemenea, trebuie sa mentineti un mediu curat in dormitor pentru a nu permite dezvoltarea acestora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *