Prosoape de bumbac

Prosoape din bumbac egiptean

Una dintre cele mai mari placeri in viata este sa te infasori intr-un prosop pufos imediat dupa baie si sa te relaxezi bucurandu-te de senzatia pe care ti-o da. Relaxarea va fi cu atat mai placuta daca alegeti un prosop de baie din bumbac egiptean. Prosoapele facute din acest material sunt foarte luxoase, extrem de durabile, rezista la spalari repetate si isi pastreaza foarte bine tinuta, fiind prosoapele preferate de lanturile hoteliere de lux. Atentie insa, pentru a fi siguri ca prosoapele sunt cu adevarat din bumbac egiptean de cea mai buna calitate, cu fibra lunga si durabila, trebuie sa gasiti pe eticheta o planta alba de bumbac intr-o piramida inchisa la culoare, acesta fiind semnul autencitatii bumbacului egiptean de calitate superioara.

Prosoape din bumbac egiptean

Avand atat de multe optiuni in ceea ce priveste prosoapele, de ce ati alege exact acest tip de bumbac? Diferenta intre prosoapele din bumbac egiptean si cele obisnuite este calitatea lor. O data ce intelegeti aceasta diferenta, veti fi siguri ca ati facut cea mai buna alegere pentru voi si familia voastra. Prosoapele facute din acest tip de bumbac sunt foarte durabile, absorb mult mai bine apa si isi pastreaza culorile ca si noi chiar si dupa spalari repetate. Secretul sta in fibrele de bumbac folosite. Asa cum implica si numele lui, acest bumbac este cultivat in Egipt, pe Riviera Nilului. Clima foarte calda si umeda, in combinatie cu solurile fertile creeaza mediul perfect pentru cultivarea acestui bumbac de calitate, folosit pentru tot feluri de tesaturi, de la lenjerie de pat la fete de perna, asternuturi, cuverturi si prosoape.

Prosoape debaie

Diferenta majora intre bumbacul egiptean si alte tipuri de bumbac este lungimea fibrei. O fibra de bumbac egiptean folosita pentru prosoape poate fi de doua ori mai lunga decat o fibra de bumbac obisnuita. Cu cat fibra de bumbac este mai lunga, cu atat va fi toarsa in fire mai fine, care contribuie la prosoape durabile, moi si foarte absorbante. O alta caracteristica a fibrelor lungi este ca retin foarte bine pigmentii de culoare la vopsire, astfel ca prosoapele din bumbac egiptean sunt de obicei in nuante aprinse, foarte intense si atractive, culoarea nu iese de obicei la spalat si se pastreaza si dupa ani de folosire.

Prosoape de bumbac

Ca sa fiti siguri ca prosopul ales este cu adevarat de calitate, urmariti sa fie din bumbac 100% egiptean. Asa cum spuneam mai sus, cautati logo-ul. Urmeaza apoi sa va interesati care e desimea firelor din tesatura, care este la fel de importanta in cazul prosoapelor ca si in cazul lenjeriei de pat. Desimea firelor de tesatura se refera la numarul de fire dintr-un centimetru patrat de material. Pentru ca materialul sa isi pastreze tinuta si moliciunea, este important sa aiba o desime a firelor in tesatura de cel putin 200. Desimea firelor, combinata cu lungimea lor va face prosoapele de baie mai pufoase. Daca va doriti prosoape si mai pufoase, cautati unele cu o desime si mai mare de 200.

Prosoape

Pentru a cumpara aceste prosoape din bumbac egiptean nu e nevoie sa mergeti pana la sursa, chiar daca o vizita in Egipt nu strica niciodata. Prosoapele sunt atat de populare incat le gasiti in magazinele pentru casa dar si in foarte multe magazine online. Foarte multi cumparatori prefera sa achizitioneze lenjeria de pat si prosoapele de pe internet pentru ca optiunile sunt mult mai multe, preturile la fel (de foarte multe ori, chiar platind si transportul pana la usa, pretul asternuturilor si prosoapelor cumparate de pe internet nu se ridica la pretul celor din magazine) si exista promotii si discount-uri considerabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *