Scarile: spatiu pierdut sau spatiu util?

Daca stai deja la casa sau ai doar in proiect sa te muti, scara este, de cele mai multe ori, o componenta utila a locuintei tale. Dar, pe langa functia pe care o are implicit, scara poate avea multe alte functii utile. Din lipsa spatiului de depozitare, a unui loc potrivit pentru casuta animalului de companie sau doar pentru a face ceva cu un spatiu gol cu o forma mai ciudata, designerii de interior si proprietarii inventivi au gasit o multime de solutii pentru a utiliza spatiul de sub scari. Mai jos sunt cateva variante propuse (sursele sunt specificate pe poze).

Astfel, daca ai nevoie de spatiu suplimentar de depozitare, fie ca e vorba de hainele si papucii de iarna, fie ca e vorba de paturi si perne, poti folosi spatiul de sub scari! Ai nevoie doar de un tamplar bun care sa faca rafturi si sertare. Fie ca alegi un stil rustic sau unul modern, dulapul de sub scara va da un aer deosebit scarii si iti va asigura o multime de spatiu suplimentar pentru lucruri.

Esti pasionat(a) de carti, dar nu vrei sa sacrifici o camera pentru a iti face biblioteca? Nici o problema! Arhitectii si designerii au gasit solutii si pentru aceste cazuri: biblioteca de sub scara sau de ce nu, scara 2 in 1: biblioteca si scara. Poate parea ciudat, dar pasionatii de carti vor fi de acord ca, decat sa vezi peretii sumbri si intunecosi ai casei scarilor, mai bine alegi o carte buna.

Iar pentru cei care au peretii plini de “operele” celor mici, exista solutia scarii/ tabla de scris. Decat sa alerge pe scari toata ziua si sa ne dea emotii, mai bine stau pe ele si deseneaza, nu?

Sa nu-i uitam pe cei care mai au cate un sufletel prin casa! Ai un catel sau o pisica si nu stii unde sa-i pui pernuta? Daca ai scari, problema e ca si rezolvata. Ai nevoie doar de niste rigips, vopsea si idei simpatice de a-i decora casuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *